...
Skip to main content
3 populairste fitness apparaten thuis

3 populairste fitness apparaten thuis

Zo nu en dan kan het een uitdaging zijn om meerdere keren per week naar de sportschool te gaan. In een drukke periode vallen de sportsessies sneller weg. In deze blog vind je de populairste fitness apparaten voor jouw sportruimte thuis.

De openingstijden komen even niet uit, de reistijd is op dat moment wat te lang of je hebt gewoon echt geen zin in andere mensen die je aanstaren tijdens het sporten. Dat zijn verschillende redenen om thuis een goede fitnessruimte te creëren. Zo kun je wanneer je wil en zo vaak je wil lekker sporten in je eigen huis. Daarvoor moeten we alleen wel nog de juiste fitnessapparatuur aanschaffen. 

Wij helpen je met de beste tips om thuis te sporten en de populairste fitness apparaten.

  1. De voordelen van thuis sporten
  2. Thuis trainen bespaart tijd
  3. Thuis trainen bespaart kosten
  4. Privacy en comfort tijdens thuis trainen
  5. De 3 populairste thuis fitness apparaten
  6. Tips om het thuis sporten vol te houden

De voordelen van thuis sporten

Ben je het zat om urenlang in een drukke sportschool door te brengen? Goed nieuws! Je kunt nu genieten van de voordelen van sporten in het comfort van je eigen huis. Door thuis te trainen, bespaar je niet alleen tijd, maar kun je ook andere belangrijke dingen in je leven prioriteit geven.

Sporten in huis is lekker flexibel. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoe lang je traint, zonder rekening te hoeven houden met openingstijden of drukke sportschoolschema's. Hierdoor blijft er meer tijd over voor andere activiteiten. Daarnaast is er thuis vaak minder afleiding, waardoor je je beter kunt concentreren op je training. Geen wachtrijen voor apparatuur, geen ongemakkelijke situaties en geen oordeel van anderen. Je creëert je eigen workout ruimte met de beste fitnessapparatuur voor jouw doelen.

Thuis trainen bespaart tijd

Naast de flexibiliteit biedt thuis sporten ook aanzienlijke tijdsbesparingen. Denk eens aan de tijd die je normaal gesproken kwijt bent aan het reizen naar de sportschool en het zoeken naar een parkeerplaats. Door thuis te trainen, kun je direct aan de slag zonder tijd te verspillen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over drukke sportschooltijden, waarbij je soms moet wachten op beschikbare apparatuur.

Thuis trainen bespaart kosten

Een ander voordeel van thuis sporten is de kostenefficiëntie. Het lidmaatschap van een sportschool kan behoorlijk prijzig zijn, vooral als je geen gebruik maakt van alle faciliteiten. Door thuis te trainen, bespaar je niet alleen op de maandelijkse kosten, maar ook op andere uitgaven, zoals reiskosten en parkeertarieven. Bovendien kun je investeren in enkele basisfitnessapparatuur die je voor langere tijd kunt gebruiken, waardoor je op de lange termijn geld bespaart.

Privacy en comfort tijdens thuis trainen

Een ander belangrijk voordeel van thuis trainen is de privacy en het comfort dat het biedt. Je kunt je volledig op je training concentreren zonder je zorgen te maken over anderen die naar je kijken of beoordelen. Of je nu liever in stilte traint of naar je favoriete muziek luistert, thuis sporten biedt je de vrijheid om je training op jouw manier te ervaren. Plus je doucht na je workout lekker in je eigen douche.

De 3 populairste thuis fitness apparaten

  1. Een hometrainer

Nederland staat bij velen bekend als fietsland. Je kunt vrijwel geen straatbeeld bedenken zonder fietspad of fietsers. Wanneer we wat intensiever op de fiets bezig zijn verbrand je een hoop vetten, koolhydraten en eiwitten. Een hometrainer is dan ook een waardevol onderdeel van je homegym. En daar is tegenwoordig de FitBike bijgekomen.  Het voordeel van een hometrainer of Fitbike is ook dat het relatief weinig ruimte inneemt.

De beste indoor fiets van dit moment is de VirtuFit Etappe 1 Indoor Cycle Met Computer - met gratis trainingsschema voor slechts € 379

  1. Een loopband

Heb je iets meer ruimte en ben je fanatiek hardloper? Mag een loopband niet ontbreken. Zelfs met slecht weer, kun je met de loopband binnen en warm je kilometers afleggen. En kies je een loopband die op vouwbaar is, dan scheelt dat ook nog heel veel ruimte. Elke moderne loopband heeft het tegenwoordig ook

De beste loopband van dit moment is de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband met gratis trainingsschema voor slechts € 399

3. Een roeiapparaat

Waar velen bij een homegym al gauw aan een hometrainer denken, komt het roeiapparaat een stuk minder snel naar boven. Toch is dit een uitermate geschikt apparaat voor thuissporters. Met dit apparaat ga je voor afvallen en fitter worden en je werkt tegelijkertijd aan je spiermassa. Tijdens het roeien gebruik je veel spieren, waaronder ook je armspieren door de weerstand op het apparaat. Multifunctionele sportapparatuur dus!

De meest populaire roeitrainer van dit moment is de VirtuFit Row 450 Roeitrainer - Gratis trainingsschema voor € 349

Tips om het thuis sporten vol te houden

Hoewel thuis trainen veel voordelen biedt, zijn er ook uitdagingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele tips om gemotiveerd te blijven en de uitdagingen te overwinnen:

  • Stel realistische doelen en beloon jezelf bij het behalen ervan.
  • Zoek online communities of trainingspartners om elkaar te motiveren.
  • Varieer je trainingen om verveling te voorkomen.
  • Plan je trainingen in je agenda en houd je eraan.
  • Blijf jezelf uitdagen door nieuwe oefeningen of trainingsprogramma's te proberen.