...
Skip to main content
Umami, ontdek de vijfde smaak in Antwerpen

Umami, ontdek de vijfde smaak in Antwerpen

Als kind leren we dat er vier verschillende smaken zijn: zoet, zout, zuur en bitter. Maar in werkelijkheid is dat plaatje niet helemaal compleet. Er is ook nog een mysterieuze vijfde smaak: umami.

De term ‘umami’ komt uit het Japans, en betekent zoveel als ‘heerlijkheid’ of ‘hartigheid’. Deze vijfde smaak is al in 1908 ontdekt door de Japanse Kikunae Ikeda, scheikundig professor op een universiteit van Tokio. Het is de vijfde basissmaak naast zoet, zuur, zout en bitter en wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke smaakversterker in de Aziatische keuken. Umami wordt omschreven als hartig, maar het staat ook voor het zilte dat je terugvindt in zeewier, garnalen of sojasaus. Het is een sensatie, een combinatie van smaken.

Umami Antwerpen

Restaurant Umami in Antwerpen is de perfecte plaats als je tijdens een gezellige city-break deze vijfde smaak wilt ontdekken. Umami bestaat al meer dan 10 jaar in de Luikstraat in Antwerpen. Het menu heeft een internationaal oriëntaals kader. De wijnkaart bevat goede wereldwijnen die krachtig genoeg zijn om zich te meten met de aroma’s die op tafel staan. Ook cocktails en sakes van verschillende rijpingen, zijn belangrijk.

Experience Menu

Bij Umami kun je a la cart eten, maar ook kiezen voor een Experience menu. De gerechten die je samen deelt, volgen elkaar op in een continue flow. Hierdoor komen er heel veel verschillende gerechten en smaken voorbij. Een aantal van die gerechten bevatten de umami-taste. Maar ook voor heerlijke versie sushi, tempura, dimsum gerechten, een lekker stukje vlees of vis van de Japanse Robata-houtskoolgrill kun je bij Umami terecht.