...
Skip to main content

De beste oogcrèmes voor mannen

De huid rond de ogen is erg dun en gevoelig, en een goede verzorging is dan ook van belang. De zoektocht naar de beste oogcrème voor mannen kan misschien wat lastig zijn, maar gelukkig zijn wij daar om je te helpen. 

Oogcrèmes speciaal gemaakt om de huid rondom de ogen te verzorgen en beschermen. Als je op zoek bent naar een goede oogcrème, dan is het goed om te letten op de volgende 5 punten:

  1. Hydratatie en voeding: Neem oogcrèmes die rijk zijn aan hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine. Antioxidanten zoals vitamine C en E voeden de huid en beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
  2. Extra cafeïne: net als dat je een bak koffie in de ochtend nodig hebt om wakker te worden, kunnen je ogen dat ook nodig hebben. Oogcrèmes met cafeïne helpen om zwellingen en wallen te verminderen door de bloedcirculatie te verbeteren.
  3. Let op peptiden: peptide-gebaseerde oogcrèmes stimuleren de productie van collageen en elastine, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd.
  4. Kies voor een zachte formule: Het is verstandig om te kiezen voor een oogcrème zonder chemische ingrediënten, zoals parfum en alcohol. Deze kunnen namelijk de huid irriteren.
  5. Neem UV-Bescherming: Een oogcrème met een lichte SPF kan helpen om de dunne huid rond de ogen te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Het is trouwens überhaupt verstandig om je gezicht in te smeren met SPF.

Dit zijn de beste oogcrèmes voor mannen 

 

Wat helpt er verder ook tegen wallen bij mannen?

Er zijn verschillende redenen waarom je wallen onder je ogen hebt. Het meest voor de hand liggende probleem is slaapgebrek of stress. Toch kan het ook zijn dat het simpelweg in je genen zit, of dat je wat ouder wordt. Wat de reden ook is, er zijn wel een paar tips die je kunnen helpen om je donkere kringen te verminderen, of zelfs helemaal van af te komen.

Let als allereerste erop dat je voldoende slaapt. Gemiddeld 7-9 uur slaap per nacht wordt aanbevolen en zou je een frissere uitstraling moeten bezorgen. Ook is het hebben van een gezond dieet belangrijk. Het eten van verse fruit, groenten, volle granen en gezonde vetten kan namelijk bijdragen aan een gezonde huid en het verminderen van wallen. Ook kan te veel zout kan leiden tot vochtophoping, wat wallen verergert.

Mocht je vaak wakker worden met dikke ogen, dan kunnen koude kompressen het werk ook voor je doen. Het aanbrengen van koude kompressen op je ogen kan er namelijk voor zorgen dat de tijdelijk zwelling wordt verminderd door de bloedvaten te vernauwen.

Als laatste kan een gezichtsmassage ook wonderen doen. Zachtjes masseren rond de ogen kan de circulatie verbeteren en overtollig vocht helpen afvoeren. Doe dit zelf, of kijk je partner eens lief aan.